FAQ

Hieronder vind je de antwoorden op vragen die veel gesteld worden over mijn massage behandelingen.
Vind je het antwoord op je vraag niet bij de FAQ, neem dan vooral contact met me op, ik geef je met alle plezier meer informatie!

Doorgaans hoef je niks mee mee te nemen, handdoeken en lakens zijn in de praktijk aanwezig. Zolang er extra preventiemaatregelen gelden in verband met de bestrijding van Covid19 is het de bedoeling dat je zelf een mondkapje meeneemt. Krijg je het snel koud tijdens een massage, neem dan een dikke handdoek of een dekentje mee waarmee ik je zonodig extra kan toedekken.

Wanneer je contactlenzen draagt kan je eventueel een lenzenbakje meenemen zodat je ze tijdens de massage uit kunt doen. Zo voorkom je dat je ogen erg droog worden.

Vaak raakt je neusholte een beetje verstopt tijdens een massagebehandeling in buiklig. Sommige mensen vinden het daarom fijn om vlak voor (en soms tijdens) de behandeling een neusspray te gebruiken.

Verder stel ik het op prijs als je zorg draagt voor je persoonlijke hygiëne. Als het lukt van te voren even te douchen is dat fijn, maar dat is niet noodzakelijk.

Na een behandeling kan je direct met pin betalen. Na de eerste behandeling stuur ik je de factuur per mail of post. Wanneer je aanvullend verzekerd bent kan je afhankelijk van je polis in een aantal gevallen (een deel van) de behandelkosten bij je zorgverzekeraar declareren.

Contant betalen of op rekening betalen is bij uitzondering mogelijk en alleen nadat dit van te voren met mij is afgesproken.

Het kan gebeuren dat er iets tussen komt wanneer je een afspraak bij me hebt gemaakt. In dat geval stel ik het op prijs als je me dat zo snel mogelijk kan laten weten. Bij 24 of korter van te voren verzetten of annuleren wordt het volledige factuurbedrag in rekening gebracht.

Dat verschilt per persoon en per moment. Uiteraard wil ik je hierover adviseren, maar ik wil je vooral uitnodigen zelf te voelen wanneer en hoe vaak je een massagebehandeling nodig hebt. Ik werk graag op maat en in wisselwerking met jou, de behandelfrequentie kan daarom altijd worden aangepast.

 

Steeds vaker vergoeden werkgevers massagetherapie als waardevolle investering in de gezondheid van hun werknemers. Informeer dus vooral op je werk of massagetherapie als onderdeel van het vitaliteitsplan wordt vergoed.

Je hebt geen doorverwijzing van je huisarts nodig om een afspraak met me te maken voor een behandeling, of om mijn factuur te declareren als de kosten binnen je polis vallen. Het is wel aan te raden om  je huisarts en eventuele andere zorgverleners er van op de hoogte te stellen dat je massagetherapiebehandelingen ondergaat.

Ik ben lid van de Landelijke Vereniging voor Natuurgeneeskundig Therapeuten  (LVNT, voorheen VNT) en Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg . Bij een aanvullende zorgpolis vergoedde een aantal zorgverzekeraars de afgelopen 15 jaar daarom een deel van mijn behandelkosten. De afgelopen jaren wordt deze mogelijkheid helaas steeds meer beperkt.

Sinds begin 2021 wordt er enorm geschoven met de verschillende prestatiecodes en beschrijvingen waarmee alternatieve geneeswijzen gedeclareerd kunnen worden. Met als resultaat dat bij verschillende zorgverzekeringen, verschillende prestatiecodes en behandelbeschrijvingen voor massagetherapie worden gehanteerd. Hierdoor is in vergoedingenoverzichten van zorgverzekeraars vaak niet duidelijk te zien welke zorgverzekeringen massagetherapie nog vergoeden. Wil je hier duidelijkheid over raad ik je aan direct (schriftelijk) contact op te nemen met de zorgverzekering van je keuze.

Houd er rekening mee dat het totale bedrag dat je in de categorie Alternatieve geneeswijzen kunt declareren ieder jaar lager is. Het blijft dus altijd de vraag of je de kosten van je aanvullende zorgverzekering er nog uit haalt. In de voorgaande jaren bood een aantal zorgverzekeraars de mogelijkheid alleen je aanvullende verzekering bij hen af te sluiten en je basisverzekering elders. Wellicht is dat voor jou ook een interessante mogelijkheid om te onderzoeken.

Vanuit de verenigde beroepsverenigingen voor complementaire zorg is er voortdurend sprake van dialoog met de zorgverzekeraars en de overheid, met het doel meer zicht en duidelijkheid te verschaffen over doel, effect en diepgang van onder andere massagetherapie. Onze hoop is dat daardoor steeds meer in het vergoedingenbeleid is terug te zien, dat aanvullend- of complementair werkende zorgverleners een zeer waardevolle bijdrage kunnen leveren bij het verbeteren en in stand houden van goede gezondheid en welzijn. De praktijk laat vooralsnog helaas een tegenovergestelde tendens zien.

NB Om in aanmerking te komen voor vergoeding dient de nadruk bij de massagetherapie op curatieve zorg te liggen. Dat houdt in dat je fysieke en/of emotionele klachten hebt waarvoor je behandeling wilt en dat je bereid bent om samen met mij stil te staan bij je leefstijl, fysieke gewaarwordingen en binnenwereld en de wisselwerking daarvan met je gezondheid en welzijn. Neem vooral contact met me op als je niet zeker weet of je voor vergoeding in aanmerking komt, dan licht ik dit verder toe.

 

 

Voorafgaand aan iedere massagebehandeling houd ik altijd een intakegesprek, zodat jij kan afstemmen op jezelf en ik op jou en jouw zorgvraag op dat moment. Wat er in jouw binnen- en buitenwereld speelt en de communicatie daarover zie ik als zeer waardevol aspect van mijn holistische werkwijze. Het intakegesprek valt daarom binnen de behandeltijd.

 

 

Daar zijn de meningen nogal over verdeeld. Zelf hanteer ik de richtlijn dat een behandeling soms best wat gevoelig mag zijn, zolang je er maar bij kan blijven ontspannen. Zodra er veel afweerspanning ontstaat omdat de behandeling te pittig is, schieten we wat mij betreft ons doel voorbij.

Tijdens een massagebehandeling keer je meer in jezelf, vaak zijn mensen na afloop van een behandeling minder alert. Neem jezelf daarom na afloop in acht, zeker in het verkeer. Het is aan te raden direct na de behandeling geen intensieve bezigheden te plannen, zodat het effect ervan rustig kan beklijven.

 

Verder is het verstandig veel water of kruidenthee te drinken na een massage om af te voeren wat is losgemaakt.

 

Het effect van een massage werkt na een behandeling vaak langer door, geef jezelf daar de tijd en ruimte voor. Na een behandeling kunnen je spieren nog een dag of twee gevoelig zijn. Zijn je spieren na afloop veel langer dan twee dagen gevoelig, laat het me dan vooral weten. Meestal is het dan verstandig de intensiteit van vervolgbehandelingen aan te passen.

 

Ook de emotionele of energetische gevolgen van een behandeling kunnen langer doorwerken. Een massage brengt je dichter bij jezelf en wat er in je leeft en kan zo waardevolle informatie opleveren, die je helpt jezelf beter te leren kennen en je leven beter af te stemmen op wie je echt bent.

 

Heb je na een behandeling vragen over de nawerking ervan, neem vooral contact met me op.

Wanneer je gezond bent en de zwangerschap zonder complicaties verloopt, is een massage wanneer je zwanger bent geen probleem. Een massage kan juist in deze periode een weldadige ervaring zijn. Overleg met me wanneer je twijfelt, of consulteer je arts of verloskundige.

Ben je ontevreden over mij of mijn behandeling, dan vind ik dat natuurlijk heel vervelend en hoop ik ik dat je dit met me wilt bespreken. De ervaring leert dat een direct en openhartig gesprek tussen cliënt en behandelaar klachten en problemen doorgaans prima kan oplossen. Ik wil daar in ieder geval mijn best voor doen.

Komen we er samen om wat voor reden dan ook niet uit, dan heb je verschillende mogelijkheden om je ongenoegen bij een onafhankelijke vertrouwenspersoon te uiten. Uitgebreide informatie hierover vindt je op de website van VNT, de beroepsvereniging waarbij ik ben aangesloten.

 

Bel of mail gelijk voor een afspraak!

Ben je benieuwd wat mijn behandelingen voor je kunnen betekenen? Of hoe een massage in zijn werk gaat?
Maak dan vooral een afspraak voor een kennismakingsbehandeling en ontvang €10,00 korting op mijn tarief.

Wanneer mag ik jou in mijn praktijk begroeten? De deur staat voor je open!