Visie

Visie

Aandacht van buiten naar binnen

In mijn visie krijgen we in onze huidige Westerse samenleving dagelijks zeer veel prikkels op ons af en overheerst een levensstijl die te sterk op snelheid, actie en de buitenwereld is gericht. Dat stimuleert ons vooral functies als analyseren, plannen en verbaal en schriftelijk communiceren te gebruiken. Allemaal nuttige en praktische capaciteiten, waarop tegenwoordig helaas te sterk en te eenzijdig de nadruk ligt. Hierdoor krijgen onze creativiteit, introspectie en intuïtie weinig ruimte, wat vredig in het moment zijn en echt contact hebben met jezelf en anderen bemoeilijkt. Deze onevenwichtigheid geeft al snel een basisgevoel van haast, rusteloosheid, onvrede en strijd.

Van actie naar zijn

Massagetherapie is een uitgelezen manier om deze balans bij te stellen. De rust, aandacht en respectvolle aanraking brengen je van je hoofd naar je lichaam. Je komt dichter bij jezelf en wat er in je leeft. Dat levert vaak waardevolle informatie op, die je helpt jezelf beter te leren kennen en je leven beter af te stemmen op wie je echt bent. Massagetherapie brengt je meer in contact met de ruimte en stilte in jezelf, meer van actie naar zijn.

Jill Bolte Taylor, Harvard neuroanatoom, ondervond na een ernstig herseninfarct dat verschil tussen actie en zijn aan den lijve. Haar wereldberoemde Ted-talk is voor mij een enorme inspiratie.

Meer rust, ruimte en vertrouwen

Ik ben blij dat mijn werk mij zelf ook steeds opnieuw  in contact brengt met mezelf en het moment. Dat geeft een gevoel van rust, ruimte en vertrouwen. En dat doet goed. Een ander daar in meenemen is iedere keer weer een bijzondere ervaring. Een gevoel dat eigenlijk niet goed in woorden is uit te drukken, maar duidelijk wordt in de ervaring.