Kan ik jouw behandelkosten bij mijn zorgverzekeraar declareren?

Ik ben lid van de Landelijke Vereniging voor Natuurgeneeskundig Therapeuten  (LVNT, voorheen VNT) en Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg . Bij een aanvullende zorgpolis vergoedt een aantal zorgverzekeraars daarom een deel van mijn behandelkosten.
De beroepsverenigingen LVNG en VNT zijn per 1 januari 2020 gefuseerd en gaan verder als LVNT (Landelijke Vereniging Natuurgeneeskundig Therapeuten). Houd er rekening mee dat in veel zorgverzekeraarspolisvoorwaarden van 2020 nog de oude verenigingsnamen LVNG en VNT als erkende beroepsverenigingen staan opgenomen.

De mogelijkheid om (een deel van) mijn behandelkosten te declareren wordt ieder jaar opnieuw vastgesteld. Het meest recente overzicht van mogelijke vergoeding vind je hier. In januari 2019 heeft CZ-groep (CZ, Ohra en Delta Lloyd) helaas besloten de vergoeding stop te zetten voor alle behandelingen onder de prestatiecode (24005: behandeling overige natuurgeneeskunde) waar mijn behandelingen ook onder vallen. Ondanks alle inspanningen van de verenigde beroepsverenigingen voor complementaire zorg is dat ook in 2020 nog het geval. Houd er rekening mee dat dit op de websites en polisvoorwaarden van deze zorgverzekeraars niet duidelijk is aangegeven!

Verder dient voor vergoeding de nadruk bij de massagetherapie op curatieve zorg te liggen. Dat houdt in dat je fysieke en/of emotionele klachten hebt waarvoor je behandeling wilt en je bereid bent daar tijdens de behandeling samen bij stil te staan en over te communiceren. Neem vooral contact met me op als je niet zeker weet of je voor vergoeding in aanmerking komt, dan licht ik dit verder toe.

 

 

Reacties gesloten.

Gelijk een afspraak maken?

Neem nu contact op en ontvang €10 kennismakingskorting!