FAQ

FAQ

Hieronder vind je de antwoorden op vragen die veel gesteld worden over mijn massage behandelingen.
Vind je het antwoord op je vraag niet bij de FAQ, neem dan vooral contact met me op, ik geef je met alle plezier meer informatie!

Dat verschilt per persoon en per moment. Uiteraard wil ik je hierover adviseren, maar ik wil je vooral uitnodigen zelf te voelen wanneer en hoe vaak je een massagebehandeling nodig hebt. Ik werk graag op maat en in wisselwerking met jou, de behandelfrequentie kan daarom altijd worden aangepast.

 

Je hoeft in principe niks mee te nemen, handdoeken en lakens zijn in de praktijk aanwezig.

 

Wanneer je contactlenzen draagt kan je eventueel een lenzenbakje meenemen zodat je ze tijdens de massage uit kunt doen. Zo voorkom je dat je ogen erg droog worden.

 

Verder stel ik het op prijs als je zorg draagt voor je persoonlijke hygiëne. Als het lukt van te voren even te douchen is dat fijn, maar dat is niet noodzakelijk.

Je hebt geen doorverwijzing van je huisarts nodig om een afspraak met me te maken voor een behandeling, of om mijn factuur te declareren als de kosten binnen je polis vallen.

Bij een aanvullende zorgpolis vergoedt een aantal zorgverzekeraars een deel van mijn behandelkosten.

De mogelijkheid en het bedrag om te declareren wordt ieder jaar opnieuw vastgesteld. Het meest recente overzicht van mogelijke vergoeding vind je hier.

Verder dient de nadruk bij de massagetherapie op curatieve zorg te liggen. Dat houdt in dat je fysieke en/of emotionele klachten hebt waarvoor je behandeling wilt en je bereid bent daar tijdens de behandeling samen bij stil te staan en over te communiceren. Neem vooral contact met me op als je niet zeker weet of je voor vergoeding in aanmerking komt, dan licht ik dit verder toe.

 

 

Na een behandeling kan je direct met pin betalen. Na de eerste behandeling stuur ik je de factuur per post, bij vervolgbehandelingen krijg je de factuur direct na de behandeling. Wanneer je aanvullend verzekerd bent kan je afhankelijk van je polis in een aantal gevallen (een deel van) de behandelkosten bij je zorgverzekeraar declareren.

Contant betalen of op rekening betalen is bij uitzondering mogelijk en alleen nadat dit van te voren met mij is afgesproken.

Daar zijn de meningen nogal over verdeeld. Zelf hanteer ik de richtlijn dat een behandeling soms best wat gevoelig mag zijn, zolang je er maar bij kan blijven ontspannen. Zodra er veel afweerspanning ontstaat omdat de behandeling te pittig is, schieten we wat mij betreft ons doel voorbij.

Tijdens een massagebehandeling keer je meer in jezelf, vaak zijn mensen na afloop van een behandeling minder alert. Neem jezelf daarom na afloop in acht, zeker in het verkeer. Het is aan te raden direct na de behandeling geen intensieve bezigheden te plannen, zodat het effect ervan rustig kan beklijven.

 

Verder is het verstandig veel water of kruidenthee te drinken na een massage om af te voeren wat is losgemaakt.

 

Het effect van een massage werkt na een behandeling vaak langer door, geef jezelf daar de tijd en ruimte voor. Na een behandeling kunnen je spieren nog een dag of twee gevoelig zijn. Zijn je spieren na afloop veel langer dan twee dagen gevoelig, laat het me dan vooral weten. Meestal is het dan verstandig de intensiteit van vervolgbehandelingen aan te passen.

 

Ook de emotionele of energetische gevolgen van een behandeling kunnen langer doorwerken. Een massage brengt je dichter bij jezelf en wat er in je leeft en kan zo waardevolle informatie opleveren, die je helpt jezelf beter te leren kennen en je leven beter af te stemmen op wie je echt bent.

 

Heb je na een behandeling vragen over de nawerking ervan, neem vooral contact met me op.

Wanneer je gezond bent en de zwangerschap zonder complicaties verloopt, is een massage wanneer je zwanger bent geen probleem. Een massage kan juist in deze periode een weldadige ervaring zijn. Overleg met me wanneer je twijfelt, of consulteer je arts of verloskundige.

Ben je ontevreden over mij of mijn behandeling, dan vind ik dat natuurlijk heel vervelend en hoop ik ik dat je dit met me wilt bespreken. De ervaring leert dat een direct en openhartig gesprek tussen cliënt en behandelaar klachten en problemen doorgaans prima kan oplossen. Ik wil daar in ieder geval mijn best voor doen.

Komen we er samen om wat voor reden dan ook niet uit, dan heb je verschillende mogelijkheden om je ongenoegen bij een onafhankelijke vertrouwenspersoon te uiten. Uitgebreide informatie hierover vindt je op de website van VNT, de beroepsvereniging waarbij ik ben aangesloten.

 

Bel of mail gelijk voor een afspraak!

Ben je benieuwd wat mijn behandelingen voor je kunnen betekenen? Of hoe een massage in zijn werk gaat?
Maak dan vooral een afspraak voor een kennismakingsbehandeling en ontvang €10,00 korting op mijn tarief.

Mijn behandelingen worden deels vergoed door een groot aantal zorgverzekeringen, zonder doorverwijzing van je huisarts.

Wanneer mag ik jou in mijn praktijk begroeten? De deur staat voor je open!

MAAK NU EEN AFSPRAAK!

En ontvang €10 kennismakingskorting