Werkwijze

Werkwijze en intake

Iedere behandeling begint met een intakegesprek, waarin we onder andere bespreken hoe het met je zorgvraag is, welk effect de behandelingen en zaken buiten de praktijk hierop hebben en welke aandachtspunten tijdens de behandeling van vandaag passend lijken. Dit gesprek biedt je de gelegenheid je aandacht op jezelf, je fysieke gewaarwordingen en je binnenwereld te richten en de ruimte om in alle rust stil te staan bij wat er in jou leeft en gehoord wil worden. Zo kan ik de behandeling goed op je afstemmen.

Voorafgaand aan een eerste afspraak vraag ik je daarom een intakeformulier in te vullen. De privacy van je gegevens waarborg ik volgens de actuele vereisten volgend uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Massage op jouw lijf geschreven

Mijn massages bestaan uit een speciaal op jou afgestemde combinatie van verschillende massagetechnieken. Van meer intensieve technieken als klassieke massage, diepe weefselmassage en stretchen tot meer subtiele behandelvormen als energetische massage en aan Trager verwante bewegingstechnieken.

Aandachtspunten tijdens de behandeling

Aandachtspunten die vaak terugkomen in mijn werkwijze zijn:

  • lichaamsbewustzijn
  • ademhaling
  • bewust worden en loslaten van (onbewuste) spanningspatronen
  • omgang met emoties en beschermingsmechanismen
  • verdeling en doorstroming van energie
  • gronding en aanwezigheid in je fundament
  • overgave aan de zwaartekracht.

Begeleiding en advies

Regelmatig vul ik een behandeling aan met een korte meditatie, houdingsadvies of oefeningen. Mocht doorverwijzing of aanvullende behandeling elders passend lijken denk ik graag met je mee over de mogelijkheden. Uiteindelijk gaat het er om dat jij de zorg krijgt die bij je past.

Na afloop

Na afloop van de behandeling is er tijd om rustig wat water of thee te drinken, stil te staan bij je ervaring van de massage en hoe het na de massage in je lichaam en binnenwereld aanvoelt om daarna je aandacht geleidelijk weer wat meer op de buitenwereld te richten.

Bel of mail gelijk voor een afspraak!

Ben je benieuwd wat mijn behandelingen voor je kunnen betekenen? Of hoe een massage in zijn werk gaat?
Maak dan vooral een afspraak voor een kennismakingsbehandeling en ontvang €10,00 korting op mijn tarief.

Wanneer mag ik jou in mijn praktijk begroeten? De deur staat voor je open!