Massage en Coronapreventie

Coronapreventie in de praktijk

In mijn opleiding als massagetherapeut heb ik van het begin af aan geleerd zorg te dragen voor een goede hygiëne tijdens mijn werk. In deze periode van Coronabestrijding zijn mijn hygiënemaatregelen extra uitgebreid. Ik volg daarbij steeds de richtlijnen van de Rijksoverheid en mijn beroepsverenigingen LVNT en RBCZ en het RIVM. Wat mij betreft hoeft dat niks af te doen aan de persoonlijke aanpak, warmte en aandacht waarmee ik mijn werk zoals gebruikelijk uitvoer. Het op peil houden van je weerstand door een gezonde levensstijl is in deze periode minstens zo belangrijk en laat een massage daar nou net in positieve zin aan bijdragen😉!

Extra hygiëne- en preventiemaatregelen

Extra hygiëne- en preventiemaatregelen in onze praktijk vanwege de Coronabestrijding (laatste bewerking 5 april 2022)

 • Mocht je in de week voor onze afspraak gezondheidsklachten hebt die op Corona kunnen wijzen, kan je overwegen je te laten testen of een zelftest te doen voordat je naar de praktijk komt. Test je positief op Corona wordt aangeraden 5 dagen in quarantaine te gaan en je afspraak te verzetten. Dat is echter niet langer verplicht;
 • Het is niet langer verplicht om in de praktijk een mondkapje te dragen. Heb je een kwetsbare gezondheid of voel je je veiliger wanneer we wel mondkapjes dragen, laat het me weten, dat is geen probleem;
 • We geven elkaar bij aankomst in- en vertrek uit de praktijk geen hand;
 • Direct na binnenkomst staat desinfectiemiddel klaar, zodat je gelijk je handen kunt schoonmaken;
 • Bij hoesten of niezen doe je dat in je elleboog of in een papieren zakdoek die je daarna weggooit;
 • Kom niet (veel) te vroeg op je afspraak zodat je niet langer dan noodzakelijk in onze kleine gemeenschappelijke wachtruimte zit;
 • Voor ik begin met werken en na iedere behandeling reinig ik contactoppervlakken in de praktijk zoals deurknoppen, kraan en pinapparaat met medicinale alcohol en/of water en zeep;
 • Ik bewaar mijn voorraad schone massagetextiel in een gesloten kast of tas in plaats van ze in de praktijk op tafel te leggen;

Gebruikelijke hygiëne- en preventie maatregelen in de praktijk die kracht blijven

 • Ik verschoon alle massagetextiel na iedere behandeling en doe de gebruikte textiel in een aparte waszak;
 • Ik dweil de vloer van de praktijk voordat ik begin met werken;
 • Ik was of desinfecteer mijn handen voor en na iedere behandeling;
 • Ik ventileer de praktijkruimte na iedere behandeling;
 • Als ik moet niezen of hoesten doe ik dat in mijn elleboog;
 • Er zit altijd minstens 30 minuten tussen mijn afspraken, zodat de kans klein is dat cliënten elkaars pad kruisen en ik rustig alles kan schoonmaken;

Gebruikelijke hygiëne- en preventie maatregelen voor cliënten die kracht blijven

 • Je trekt zoals altijd je schoenen uit voordat je de praktijkruimte binnengaat;
 • Wanneer je de gelegenheid hebt voor je behandeling thuis te douchen is dat fijn, het is echter geen verplichting;
 • Je wast je handen na toiletbezoek;
 • Je betaalt na afloop van de behandeling met pin of een betaalverzoek;

Disclaimer

Ondanks alle genomen voorzorgsmaatregelen blijft de kans, hoe gering ook, bestaan dat je besmet raakt in de praktijk of op weg hier naartoe. Ik ga er van uit dat je met het maken van de afspraak akkoord gaat met dit risico.

Is er iets onduidelijk voor je of heb je vragen of opmerkingen, schroom niet contact met me op te nemen: info@eskemassage.nl, 06-23808076