Massage en Coronapreventie

Coronapreventie in de praktijk

In mijn opleiding als massagetherapeut heb ik van het begin af aan geleerd zorg te dragen voor een goede hygiëne tijdens mijn werk. In deze periode van Coronabestrijding zijn mijn hygiënemaatregelen extra uitgebreid. Ik volg daarbij steeds de richtlijnen van de Rijksoverheid en mijn beroepsverenigingen LVNT en RBCZ en het RIVM. Wat mij betreft hoeft dat niks af te doen aan de persoonlijke aanpak, warmte en aandacht waarmee ik mijn werk zoals gebruikelijk uitvoer Het op peil houden van je weerstand door een gezonde levensstijl is in deze periode minstens zo belangrijk en laat een massage daar nou net in positieve zin aan bijdragen😉!

Extra hygiëne- en preventiemaatregelen

Extra hygiëne- en preventiemaatregelen in onze praktijk vanwege de Coronabestrijding (laatste bewerking 29 september 2020)

 • Ben jij of is één van je huisgenoten besmet met COVID-19, dan is een behandeling niet mogelijk;
 • Wanneer ik (of mijn partner) ziekteverschijnselen hebben die mogelijk op COVID-19 kunnen wijzen, geef ik geen behandelingen en onderga ik zo snel mogelijk een Coronatest. Ik hervat mijn werk pas weer wanneer ik een negatieve uitslag van mijn Coronatest heb ontvangen;
 • Heb je Covid-19 gehad, kan je weer een afspraak maken nadat je twee weken klachtenvrij bent;
 • Heb jij of heeft een van je huisgenoten last van verkoudheids- of griepklachten zoals keelpijn, snotneus, hoesten, dan behandel ik je niet en verzoek ik je, je afspraak voor een massage af te zeggen. Heb je naast verkoudheids- of griepklachten koorts en ademhalingsmoeilijkheden, neem dan telefonisch contact op met je huisarts. Zodra jij 24 uur klachtenvrij bent, maak ik graag weer een nieuwe afspraak met je. Uiteraard zijn in deze periode van Coronabestrijding mijn gebruikelijke annuleringsvoorwaarden in dat geval niet van kracht en bereken ik geen annuleringskosten;
 • Met ingang van 29 september 2020 vraag ik iedereen die onze praktijk bezoekt om in de gang en tijdens de massagebehandeling een mondkapje te dragen. Alleen tijdens de intake, wanneer we op voldoende afstand van elkaar zitten, kan je je mondkapje afdoen. Wanneer jij kwetsbaar bent en er prijs op stelt draag ik een mondkapje ook tijdens het intakegesprek;
 • We geven elkaar bij aankomst in- en vertrek uit de praktijk geen hand
 • Direct na binnenkomst staat desinfectiemiddel klaar, zodat je gelijk je handen kunt schoonmaken;
 • Bij hoesten of niezen doe je dat in je elleboog of in een papieren zakdoek die je daarna weggooit;
 • Raak zo min mogelijk aan in de praktijkruimte;
 •  Stop je spullen (telefoon, sleutels etc.) weg in je jaszak of tas;
 • Kom niet (veel) te vroeg op je afspraak zodat je niet langer dan noodzakelijk in onze kleine gemeenschappelijke wachtruimte zit;
 • Hou zo veel mogelijk minimaal 1,5 meter afstand tot uw behandelaar en andere mensen;
 • Voor ik begin met werken en na iedere behandeling reinig ik contactoppervlakken in de praktijk zoals deurknoppen, kraan en pinapparaat met medicinale alcohol en/of water en zeep;
 • Ik bewaar mijn voorraad schone massagetextiel in een gesloten kast of tas in plaats van ze in de praktijk op tafel te leggen;
 • Bovenop het verschoonde hoofdsteunhoesje gebruik ik zoals voorgeschreven een wegwerpdoekje, dat ook na iedere sessie wordt verschoond;
 • Tijdens de behandeling bedek ik je met dunne sarongdoeken. Heb je het snel koud neem dan zelf een schone handdoek of fleecedeken mee waarmee ik je kan bedekken als je het koud krijgt;

Gebruikelijke hygiëne- en preventie maatregelen in de praktijk die kracht blijven

 • Ik verschoon alle massagetextiel na iedere behandeling en doe de gebruikte textiel in een aparte waszak;
 • Ik dweil de vloer van de praktijk voordat ik begin met werken;
 • Ik was of desinfecteer mijn handen voor en na iedere behandeling;
 • Ik ventileer de praktijkruimte na iedere behandeling;
 • Als ik moet niezen of hoesten doe ik dat in mijn elleboog;
 • Er zit altijd minstens 30 minuten tussen mijn afspraken, zodat de kans klein is dat cliënten elkaars pad kruisen en ik rustig alles kan schoonmaken;

Gebruikelijke hygiëne- en preventie maatregelen voor cliënten die kracht blijven

 • Je trekt zoals altijd je schoenen uit voordat je de praktijkruimte binnengaat;
 • Wanneer je de gelegenheid hebt voor je behandeling thuis te douchen is dat fijn, het is echter geen verplichting;
 • Je wast je handen na toiletbezoek;
 • Je betaalt na afloop van de behandeling met pin of een betaalverzoek;

Disclaimer

Ondanks alle genomen voorzorgsmaatregelen blijft de kans, hoe gering ook, bestaan dat je besmet raakt in de praktijk of op weg hier naartoe. Ik ga er van uit dat je met het maken van de afspraak akkoord gaat met dit risico.

Is er iets onduidelijk voor je of heb je vragen of opmerkingen, schroom niet contact met me op te nemen: info@eskemassage.nl, 06-23808076

Gelijk een afspraak maken?

Neem nu contact op en ontvang €10 kennismakingskorting!